Zwammen bestrijden - Beukema Ongediertebestrijding | 085-3035290
 

Zwammen bestrijding

Direct een gratis en vrijblijvende offerte? Neem contact op!

Bel nu direct 085 - 30 35 290

Zwammen bestrijden

Wilt u zwammen bestrijden in uw bedrijf? Wij bestrijden ongedierte snel en effectief!

Overlast zwammen

Heeft u het idee dat het hout in uw bedrijf aan het verzwakken of verpulveren is en lijkt er een grijze zweem over het hout te hangen? Ziet u misschien zelfs duidelijke sporen van zwammen? Dan moet u daar snel iets aan laten doen. Houtzwammen vernietigen cellulose in uw hout en daarmee verliest uw hout stevigheid.

Schade door zwammen

Zwammen zijn de ergste houtrot die u kunt tegenkomen. Ze kunnen zich in zeer korte tijd door uw hele gebouw verspreiden. Zwammen ontstaan in nog niet aangetast hout zonder dat u het in de gaten heeft. Voor u het weet is al het hout in uw pand besmet en is het te laat.

Heeft u zwammen geconstateerd? Laat het zo snel mogelijk verwijderen. Het rottende hout en al het stof en vuil dat er mee gepaard gaat moet ook zo snel mogelijk verbrand worden. Doet u dat niet, dan kan een spoor zich verspreiden naar andere delen van uw gebouw. Hoe eerder u zwammen behandelt, hoe beter. Schakel daarom direct professionele hulp in als u zwammen constateert.

De gevolgen van zwammen

Zwammen kunnen de constructie van uw gebouw binnen zeer korte tijd besmetten en daardoor kunnen muren en vloeren sterk verzwakken. De zwam zal blijven zoeken naar een nieuwe voedingsbodem en dringt zelfs door het metselwerk van uw muren naar een naastgelegen pand.

Zwammen verplaatsen zich op verschillende manieren door het achterlaten van sporen. Zo kunnen insecten, het verplaatsen van goederen en zelfs luchtstromen al vruchtlichamen verplaatsen die ontstaan zijn uit die sporen. Daarmee worden opnieuw draden gemaakt, waarmee de zwam opnieuw vat krijgt op ander hout.

Bestrijding zwammen

Beukema Ongediertebestrijding heeft meer dan tien jaar ervaring met het bestrijden van zwammen bij bedrijven. Wij kunnen zwammen snel opsporen en effectief behandelen. Uiteraard verwijderen we de bron en voorkomen we dat uw gebouw, onderdelen daarvan of uw producten opnieuw worden aangetast door zwammen. Dan doen we door het regelmatig uitvoeren van inspecties.

Heeft u last van zwammen?

Vertrouw op onze expertise

Bel nu direct 085 - 30 35 290

Zwammen herkennen

Zwammen of sporen van schimmel ontstaan op vochtig hout. Ze beschadigen de celwanden in het houd waardoor het langzaamaan zacht wordt en stevigheid verliest. Hout dat door zwammen aangetast is kan zelfs met blote handen fijn worden gewreven tot poeder. Zwammen kun je in eerste instantie niet met het blote oog zien. De draden van de zwam zijn alleen met een microscoop waar te nemen. Toch zie je als je goed kijkt op het houtoppervlak wel vaak een weefsel van draden dat het hout grauw maakt.

Zwammen komen niet alleen voor in hout. Ook in vochtige muren of muren van steen zie je soms zwammen ontstaan.

Professionele bestrijding van zwammen in Noord Holland

Heeft u overlast van zwammen? Laat ze direct vakkundig bestrijden en voorkom verspreiding met alle gevolgen van dien. Wij bestrijden dagelijks met succes zwammen voor diverse bedrijven.

Bel nu direct 085 - 30 35 290

Zwammen voorkomen

Zwammen komen met name voor in oudere gebouwen, maar ze komen zeker ook voor in nieuwe gebouwen. Ze ontstaan vaak door een vochtig klimaat, gepaard gaand met een goede voedingsbodem en ventilatie.

Huiszwammen zijn verraderlijk omdat ze niet veel vocht nodig hebben om te kunnen groeien. Waar de meeste zwammen een vochtigheid van 25 tot 35% nodig hebben om te kunnen floreren hebben huiszwammen genoeg aan 20%. Het meeste hout bevat een vochtigheidsgraad van 15 tot 18% en daarom kunnen zwammen al vrij snel ontstaan, zelfs een droge ruimte kan besmet worden. Gebruik daarom ontvochtigers en behandel uw hout preventief tegen zwammen om verspreiding te voorkomen.

Door regelmatig te inspecteren voorkomen wij nieuwe infecties en plagen van zwammen. Daarmee voorkomen we ook bestrijding door giftige bestrijdingsmiddelen. Dat is tenslotte wel het laatste wat u wilt, zeker in de voedingsmiddelenindustrie.

Wilt u zekerheid voor alles? Wij inspecteren uw gebouw en voorraad graag!
Mail ons voor vrijblijvende offerte

Onze bestrijdingsdeskundigen zijn gecertificeerd door Certificeringsinstituut Plaagdierbeheersing, Milieu en Volksgezondheid, Examen- en Certificeringsinstituut en Plaagdierpreventie EVM

Jouw ongediertebestrijder staat voor je klaar